Juho Veikkolainen

"Helppoa ja kivaa."

Kilpailumatkani:
Juoksen tällä kaudella matkoja 10–60 km väliltä, tavoitteena olisi ensi vuonna juosta esimerkiksi Karhunkierroksella 83 km.
Suosikkikenkäni:
Nyt uutuutena tullut La Sportiva Jackal on tuntunut mahdottoman hyvältä, mutta se on vielä “sisäänajossa”. Sen sijaan Bushido II on ollut pitkäaikainen suosikki.
Lempitreenipaikkani:
Kotini lähellä sijaitseva Kolikkoinmäki. Alueella on todella paljon erilaista polkua sekä vaihtelevaa maastoa.
Polkujuoksu-unelmani: Unelmanani on juosta lähivuosina 100 mailia.

Urheilijatausta

Polkujuoksukärpänen puraisi muutama vuosi sitten. Huomasin menestyväni paremmin, mitä haastavampi maasto oli, joten poluille oli helppo siirtyä. Lisäksi luonto on itselleni lähellä sydäntä retkeilyn ja metsästyksen pohjilta, joten oli upeaa päästä yhdistämään tämäkin harrastus luontoon.

Polkujuoksun ohella harrastan maastohiihtoa sekä välillä käyn myös suunnistamassa. Hiihdosta löytyy myös kilpailutausta. Lisäksi juoksussa niin sanottu vertikaalijuoksu sekä porrasjuoksu ovat alalajeja, joissa kilpailen tavoitteellisesti.

Treenaaminen

Harjoittelen monipuolisesti harjoitusohjelmani mukaan: juoksua, polkujuoksua, mäkitreeniä, portaita, pyöräilyä, maastopyöräilyä, voimaharjoittelua sekä hiihdon lajinomaista treeniä. Treenien pituudet vaihtelevat, mutta harvoin tulee alle tuntia juostua.

Lajissa eniten haastaa oma pääkoppa. Parasta on se, kun pitkillä matkoilla voittaa itsensä ja oman pääkopan asettamat “esteet”, oli kyseessä pitkä treeni tai kisa.

Kilpaileminen

Ainahan sitä lähdetään hyviä sijoituksia tavoittelemaan, mutta riippuen kisasta ja päivän kunnosta, se hyvä sijoitus voi olla mitä tahansa maan ja taivaan väliltä. Kilpailuun motivoi samat kisat vuodesta toiseen, joissa näkee tuttuja, pääsee haastamaan heitä ja ennen kaikkea itseään. Paras kisakokemus tähän mennessä on Aulanko Tower trail -kilpailusta.

La Sportiva: tiimi ja varusteet

Liityin La Sportiva Finland -tiimiin lopputalvesta 2020. Tiimiläisenä olemisessa on parasta porukkaan kuuluminen, tsemppaus, muiden päivitykset ja yhteisö. La Sportivan top 3 mieluisinta varustettani ovat Jackal-kengät, puolipitkät Nucleus-trikoot sekä Stasis-irtohihat.

Asta kysyi minulta: Mikä on hienoin paikka, mihin olet mennyt juoksemisen tai urheilun vuoksi?
Kotipolkuni. Metsä, jossa olen lapsesta asti touhunnut, jossa on upea luonnonvalo, jokaiseen reeniin sopiva maasto ja paljon muistoja. Kyllä täytyy sanoa, että se on hienoin paikka.

 

Seuraa Juhoa: