Ville Siukkola

"Pitää olla kivaa mutta ei aina niin mukavaa."

 
Kilpailumatkani:
6–55 km välissä
Suosikkikenkäni:
Lempitreenipaikkani: Omista lähimetsistä Tampereelta löytyy montakin kivaa paikkaa mutta parhaat paikat tulee vastaan tuntureilla ja vuorilla.
Polkujuoksu-unelmani: Kotiovelta pääsisi juosten suoraan tuntureille tai vuorille.


Urheilijatausta

Olen tietämättäni harrastanut polkujuoksua jo lapsuudesta ja nuoruudesta asti. Silloin päälajina oli maastohiihto ja kesäharjoittelussa juoksua oli paljon. Pääasiassa juoksimme treenit ulkoilureiteillä ja poluilla.

Ensimmäiset varsinaiset polkujuoksukilpailut olen juossut 2014. Harjoittelen melko monipuolisesti muitakin lajeja juoksun ohella; muun muassa hiihto, suunnistus ja pyöräily kuuluvat aktiivisina treeneihini. Olen kilpaillut niiden lisäksi myös muun muassa triathlonissa, swimrunissa, seikkaulukilpailuissa ja skimossa (varmaan monessa muussakin lajissa, mutta en edes muista kaikkia).

Treenaaminen

Harjoittelen noin 400 tuntia vuodessa, mistä juoksua on noin 150–200 tuntia ja 1 500–2 000 kilometriä, joten puolet, tai jopa enemmänkin, treeneistäni on muuta kuin juoksua ja näen sen ainoastaan rikkautena. Treenipäiviä kertyy normaalisti viikossa 4–6. Kestoltaan lenkit vaihtelevat tunnista kuuteen, tavallisin lenkki on 1–1,5 tuntia ja 10–15 kilometriä. Omien treenien lisäksi teen työkseni valmentajan ja personal trainerin työtä, josta saattaa helposti kertyä liikuntaa useita tunteja päivään, mutta niitä en laske treenitunteihini.

Treenaan pääasiassa yksin ja juuri se yksin luonnossa oleminen onkin, mistä nautin polkujuoksussa ehkä eniten. Treeneistä eniten nautintoa tuottavat kovat treenit ja etenkin niiden jälkeinen fiilis on mahtava. Parhaat kiksit saankin itseni ylittämisestä, joko fyysisesti tai henkisesti. Myös mahtavista maisemista ja reiteistä saa mukavasti potkua.

Kilpaileminen

Olen melko kilpailuhenkinen ja, kun saan numerolapun rintaan, en pysty lähtemään matkaan vain nautiskelemaan, vaan silloin mennään aina sen, minkä rahkeista pääsee. Tavoitteet kisoissa on pääasiassa omien aikojen parantamista, mutta tavoittelen aina myös mahdollisimman hyvää sijoitusta vaikka se ei olekaan olennaisinta.

Juoksen pääasiassa kisoja puolimaratonista maratoniin. Tykkään siitä, että kisassa voi juosta oikeasti kovaa. Kisakilometrejä vuodessa kertyy noin 200. Mieleenpainuvin muisto kisoista on ensimmäisestä 55 kilometrin kisastani Karhunkierrokselta. Se oli pisin kilpailuni siihen asti ja ylitin kaikki ennakko-odotukseni täysin. Maalissa meinasin oikein liikuttua.

La Sportiva: tiimi ja varusteet

Liityin La Sportivan tiimiin 2018. Tiimissä on parasta, kun saa edustaa laadukasta, perinteikästä ja vastuullista valmistajaa sekä urheilla heidän varusteissaan. Ja tietysti mukavat tiimikaverit.

La Sportivan top 3 mieluisinta varustetta:

  1. Kaptiva-kengät
  2. Hipbelt (varustevyö)
  3. Tempo-shortsit
Susanna K. kysyi minulta: Ville, mikä on sinun tärkeimpiä liikuntamuistojasi lapsuudesta?
Yhtä yksittäistä muistoa vaikea poimia, mutta paljon hyviä liikuntamuistoja liittyy ala-asteen luokanopettajaamme Timoon. Hänen kanssaan liikuimme paljon ja monipuolisesti, teimme usein retkiä luontoon ja lisäksi hänen oma liikunnallinen esimerkkinsä on varmasti ollut vahva vaikuttaja omaan liikunta- ja luontoinnostukseeni jo lapsuudessa.

 

Seuraa Villeä: