Reklamaatio

Toisinaan laadukkaassakin tuotteessa ilmenee virhe. Virheen ilmoittamiseksi sinun on tehtävä reklamaatio, joka sisältää selvityksen virheen laadusta. Kenkien osalta tarvitsemme valokuvat molempien jalkineiden pohjista, päällisistä sekä tarkennetun kuvan virheestä. Vaatteiden ja muiden varusteiden osalta tarvitsemme valokuvan koko tuotteesta sekä tarkennetun kuvan virheestä. Virheen selvityksen ja valokuvien ohella varaudu lähettämään virheellinen tuote OAC:lle arvioitavaksi.

Reklamaatio voi tulla kyseeseen myös silloin, kun saamasi tuotteet eivät vastaa tilausta. Esimerkiksi jokin tuote puuttuu tai tuote on väärä. Virheellinen tuote on palautettava takaisin OAC:lle (ks. sivu Palautukset ja tilausten peruutukset). Kun olet toimittanut meille Postilta saamasi palautuskuitin tai viimeistään, kun olemme vastaanottaneet palautuksen, lähetämme sinulle oikean tuotteen ilman lisäkustannuksia.

Voit tehdä reklamaation sähköpostitse vastaamalla tilausvahvistukseen tai ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme sähköpostitse info@oac.fi tai puhelimitse +358 10 229 1650. Epäselvissä tilanteissa ota aina yhteyttä suoraan asiakaspalveluumme niin annamme ohjeet, miten toimia. Tilausvahvistus ja kuitti ostoksesta nopeuttavat reklamaation käsittelyä. Mikäli sinulla ei enää ole tilausvahvistusta tai kuittia saatavilla, voit osoittaa ostoajankohdan esimerkiksi tiliotteelta.

Virheen arviointi ja virhevastuu

Arvioimme tuotteen virheellisyyttä sen odotettuun kestoikään ja tavanomaiseen kulumiseen verraten. Jos esimerkiksi polkujuoksukengät ovat kuluneet ennenaikaisesti, mitä kestoiän perusteella voi odottaa, kuluminen voidaan katsoa OAC:n virhevastuun ja valmistajan takuun piiriin.

Lähtökohtaisesti, jos virhe ilmenee kuuden kuukauden sisällä siitä, kun olet vastaanottanut tuotteen, sen voidaan olettaa olleen tuotteessa jo luovutushetkellä. Tällöin me OAC:lla kannamme virheestä vastuun, jollemme pysty osoittamaan, että tuote oli luovutettaessa virheetön.

Käsittelemme kaikki reklamaatiot ja takuuasiat kuitenkin aina tapauskohtaisesti.

Tuotetakuu

Kaikilla alkuperäisillä La Sportivan tuotteilla on valmistajan takuu valmistus- ja materiaalivirheiden varalle. Valmistusvirheitä ovat esimerkiksi kiinnistysjärjestelmiin liittyvät ongelmat, kuten rikkinäiset tai jumittuneet vetoketjut, vialliset tarranauhat sekä rikkoutuneet elastiset kiristysnyörit tai niiden lukitusosat.

Vaatteilla ja varusteilla takuu on yksi (1) vuosi tuotteen ostopäivästä lukien. Polkujuoksukenkien osalta takuuta tarkastellaan tilannekohtaisesti, sillä kengän kestoikään vaikuttaa useampi muuttuja. Polkujuoksukenkien pohja esimerkiksi on pehmeähköä kumia, joka kuluu käytössä varsinkin kovalla alustalla. Hyvin aktiivinen käyttäjä voi saada puolessa vuodessa kengät melko kuluneeksi pohjasta ja päällisestäkin, ja se luetaan luonnolliseksi kulumiseksi.

Jos huomaat tai epäilet, että Mountainrunning.fi-verkkokaupasta ostamassasi La Sportiva -tuotteessa on valmistus- tai materiaalivirhe, ilmoita virheestä välittömästi edellä mainittujen reklamaatio-ohjeiden mukaisesti. Asiakaspalvelumme ottaa sinuun yhteyttä, kun virhe on arvioitu. Mikäli virhe on todettavissa, asiakaspalvelumme ohjeistaa sinua virheellisen tuotteen palautukseen liittyen. Kaikkien takuun piirissä palautettavien tuotteiden on oltava puhtaita ja kuivia. Tuotteiden palautuksia koskien katso tarkemmat ohjeet sivulta Palautukset ja tilausten peruutukset.

Kun olemme saaneet sinulta selvityksen virheestä sekä vastaanottaneet virheellisen tuotteen, olemme yhteydessä valmistajaan takuuarvioinnin osalta. Arviointi saattaa kestää kahdesta kolmeen viikkoa. Mikäli virhe todetaan, La Sportiva korjaa tuotteesi tai korvaa sen uudella tuotteella, jos tuote ei ole korjattavissa. OAC huolehtii korjatun tai uuden korvaavan tuotteen toimittamisesta sinulle.

Huomaa, että takuun piiriin ei kuulu sellainen kuluminen tai repeytyminen, mikä johtuu

 • tuotteiden normaalista käytöstä (luonnollinen kuluminen),
 • tuotteiden sopimattomasta käytöstä,
 • sopimattomien mallien tai kokojen käytöstä,
 • hoito-ohjeiden noudattamatta jättämisestä ja tuotteiden huonosta hoidosta,
 • tuotteiden muokkauksesta tai korjaamisesta (esim. kengänpohjan vaihtamisesta),
 • varastoinnista tai kuljetuksesta.

Lisäksi takuun ulkopuolella ovat

 • Gore-Tex-materiaalivirheet kuten tuulen- tai vedenpitävyyden menettäminen, koska Gore-Texillä on näitä varten oma takuunsa,
 • materiaalien hankautumisesta johtuva kuluminen tai repeytyminen,
 • kankaan ohentuminen käytössä,
 • tahrat vaatteissa ja varusteissa,
 • rikkinäiset tai vahingoittuneet kengännauhat.

Normaalista käytöstä aiheutuvat kulumiset on kuitenkin mahdollista korjauttaa valmistajalla kohtuulliseen hintaan. Tällöin vastaat itse kaikista korjauttamisen kustannuksista.