7 erinomaista syytä osallistua NUTS-polkujuoksutapahtumaan

NUTS -

7 erinomaista syytä osallistua NUTS-polkujuoksutapahtumaan

Ilmoittautumiset ensi kesän upeimpiin polkujuoksukisoihin NUTS Ylläs-Pallakselle (9.–10.7.2021) ja NUTS Pyhälle (14.8.2021) aukeavat pian. Kyselimme tiimiläisiltämme aiheen tiimoilta, mikä heidän mielestään on parasta kyseisissä NUTS-tapahtumissa ja kokosimme sen pohjalta seitsemän erinomaista syytä ilmoittautua mukaan.

1. NUTS sopii kaikille

Riippumatta siitä oletko ensikertalainen vai kokenut kisakonkari NUTS-tapahtumat tarjoavat kaikille mahdollisuuden kokea upeita polkujuoksuelämyksiä ja kisata omalla tasollaan. Valittavissa on monipuolisesti erilaisia kisamatkoja. Matkalle voi lähteä hakemaan hyvää sijoitusta tai nauttia vain juoksusta omaa tahtia. Niille, jotka lähtevät tosissaan kilpailemaan, NUTS tarjoaa kovan tason.

2. Monipuoliset ja hyvin merkityt reitit

NUTS-kisareitit tarjoavat riittävästi haastetta ja vaihtelua kisaajille. Esimerkiksi Ylläksellä Pirunkurun nousu nostaa hyvin sykettä varsinkin hellekelillä. Pyhällä reitti Aittakurun pohjalta mäntymetsiin ja tuntureiden laelle tarjoaa kisaajille monipuolista juoksumaastoa. Eikä näissä NUTSin kisoissa juuri tarvitse jännittää eksymistä poluilta: Juoksureitit ovat hyvin merkitty.

Nelli Avikainen, NUTS Ylläs-Pallas 2019. Kuva: Rami Valonen, NUTS

3. Suomen parhaat maisemat

Lapin tunturit, havumetsät, tunturikoivikot, suot, järvet ja joet muodostavat ainutlaatuiset puitteet polkujuoksukisoille, millaista ei muualta Suomesta löydy. Lapin luonnossa on erityistä taikaa, mikä tekee juoksukokemuksesta unohtumattoman. Vastaan saattaa myös tulla poro jos toinenkin.

4. Yötön yö

Lapin kesää leimaa etenkin yksi erityispiirre: yötön yö. Otsalamppuja ei Lapin kesäyössä tarvita, sillä juosta voi keskiyön auringon valaisemilla poluilla.

5. Hyvä tunnelma

NUTS-kisojen hyvä tunnelma nostattaa hymyn kasvoille vielä vuosienkin jälkeen. Tunnelma on korkealla niin reitillä, reitin varrella kuin kisakeskuksessakin. Tapahtumissa on syvä yhteenkuuluvuuden tunne, mikä kumpuaa rakkaudesta lajiin. Järjestelyissä on myös käytetty luovuutta ja omaperäisyyttä, eikä rentoutta ja huumoria tapahtumasta puutu.

6. Huolto pelaa

Huoltopisteille ropisee reilusti kehuja, kun tankkausvaihtoehdot ovat kattavat ja monipuoliset. Myös erityisruokavaliot on hyvin huomioitu, ja huoltopisteillä onkin tarjolla vaihtoehtoja niin vegaaneille kuin keliaakikoillekin. Näillä eväillä energiaa riittää koko matkaksi!

7. Huippuhyvä kisaorganisaatio

Erityisestä kiitosta saa kisaorganisaatio, jota pyörittää osaava ja asiantunteva tiimi. Turvallisuusseikat on hyvin huomioitu ja homma toimii. Kuljetuksistakin on huolehdittu ja paikalle pääsee ilman omaa autoakin.

Ilmoittaudu mukaan!

Joko varasit päivämäärät kalenteriisi? Ilmoittautuminen NUTS Ylläs-Pallakselle ja NUTS Pyhälle aukeaa tiistaina 24.11. klo 18.00. Ilmoittautumaan pääset tapahtumien nettisivuilta:

NUTS Ylläs-Pallas

NUTS Pyhä